LLIBRE GEGANT 2008

Com cada any, l'Ajuntament de Maó ha organitzat l'activitat del Llibre gegant, al Claustre del Carme. Totes les escoles de Maó estàvem convidades a participar-hi. Des de fa uns anys, també hi ha il·lustradors i escriptors adults que treballen en parelles, de manera que cada relat va acompanyat d'una o vàries il·lustracions. Aquí teniu unes quantes fotos...

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Totes les llegendes tenen el seu encant, però la de Sant Jordi és preciosa...

QUÈ LLEGEIXES?

Si t'agrada llegir i/o escriure sobre el que llegeixes, aquesta web t'interessarà i molt.
Si us registrau, passareu a ser membres de la comunitat; podreu participar en els fòrums, votar els llibres que més us agraden, participar en concursos i jocs...en definitiva, passareu una estona entretinguda, alhora que estareu al dia del món de la lectura.

REPÀS D'ORTOGRAFIA CASTELLANA

En aquesta web hi ha exercicis per practicar totes les grafies castellanes. Dóna una explicació breu de cada una de les normes. També té una secció de paraules dubtoses i una altra de tildes.

THE HOUSE

En el blog Montaña Pacho´s notebook hi ha una gran quantitat de recursos per aprendre i repassar anglès. Us recoman que el visiteu.
Una de les activitats és aquesta que us propòs avui, sobre vocabulari de la casa. Per tant...Click over the picture and compose the scenes!!

AUCA DE LA BIBLIOTECA

A La paret de les Auques hi trobareu 122 auques, de les quals, 79 estan il·lustrades. És una web molt interessant que val la pena visitar.
Cliqueu sobre el dibuix i accedireu a l'Auca de la Biblioteca.

RESSENYES

És molt útil acostumar-se a fer ressenyes dels llibres que es van llegint. A classe ho estam practicant i queden així de bé:
Tobi Lolness
Timotheé de Fombelle
Empúries 2.007
Nº 4, 291 pàg.

En Tobi Lolness no fa més d´un mil·límetre i mig. Forma part del poble que habita el gran roure des de la nit dels temps. Com que el seu pare s´ha negat a revelar el secret d´un invent revolucionari, la seva família s´ha hagut d´exiliar i després ha estat empresonada i condemnada a mort. En Tobi,però,s´ha pogut escapar. Amagant-se als forats d´escorça, corrent per les branques, esgotat, els peus ensagnats, en Tobi fuig, perseguit pels seus…Durant quant de temps?

Jo el recomano, el trobo divertit i entretingut. Ha guanyat el premi Andersen 2.007, l´oscar de la literatura juvenil. És una mica llarg, però quan t´hi poses,no hi ha qui t´aturi!!!!
Marta Pons Maria


El duel
David Grossman
“El vaixell de vapor”
Cruïlla
Nº 124, 138 pàg.

En David, sense saber bé com, es veu embolicat en una història que pot acabar molt malament. Per culpa d’una antiga rivalitat , dos homes es volen batre en duel i ell,que s’ha assabentat de tot amagat sota un llit, haurà de fer els possibles per evitar-ho.
Novel·la realista.

Jo el recomano perquè és entretingut i et preguntes: per què i com s’ha liat aquest embull? Llegi’l!!!!
Lara Sastre Gelabert


L’avió fantasma
Thomas brezina
La penya dels tigres
Cruïlla
Nº3, 124 pàg.

Ajuda a la Virgi,en Pau i en lluc a descobrir un cas no molt esperat…Un avió fantasma!!! Serà una espècie de misteri amb molt de terror, persecucions i descobriments que no fa massa gràcia descobrir. Passaran aventures per un llac i cases misterioses amb l’objectiu de descobrir aquest càs.

Jo el recomano perquè és una aventura molt entretinguda, perquè cada vegada que llegeixes un tros tens ganes de llegir-ne un altre més. També duu una espècie de lupa desxifradora dins d’un sobre amb material per resoldre els enigmes.
Marina Romero Llovet

TEXT INSTRUCTIU

En el blog Repaso de lengua he trobat aquesta presentació sobre com escriure receptes de cuina. Noltros ja hem treballat el text instructiu, però sempre va bé insistir-hi un poc més. Doneu-hi un cop d'ull i bon profit!

EL SOL, MOTOR DEL CLIMA TERRESTRE

A Medi estudiam les zones climàtiques i les característiques dels diferents climes, però no ens aturam a pensar que el que fa possible aquesta varietat climàtica és el SOL. Aquests dos vídeos ens ho deixen molt clar:


VOLS LLEGIR?


Us recoman aquest blog! Trobareu una guia fantàstica per triar el llibre que us interessi. Tenint en compte que prest serà Sant Jordi, teniu l'excusa perfecta per consultar el blog amb algú que us vulgui regalar un llibre.
També hi ha un apartat on podeu recomanar un llibre que us hagi agradat.
Va, què esperau???!!!