LA FESTA DE LA PAU

Avui celebram el dia de la PAU. Quan veiem el que passa arreu del món, costa de creure que la pau sigui possible, però no hem de desanimar-nos... i si fóssim mags?
Si tingués la màgia d’un mag
de les bales faria flors,
dels fusells, trombons i fagots
i dels trons, poemes d’amor.
Si tingués la màgia d’un mag
de la gana faria blat,
dels canons, prismàtics gegants
i dels tancs, camions de gelats.
Si tingués la màgia d’un mag,
dels soldats en faria clowns,
dels tinents, ocells de paper,
ballarines o castellers.
Si tingués la màgia d’un mag,
de les mines faria daus,
de les bombes, jocs malabars
i dels corbs, coloms de la pau.

GEOGRAFIA AMB TETRIS: Statetris

Statetris és un interessant joc que mescla el "Tetris" amb geografia. Enlloc de blocs, es col·loquen estats o països en el mapa. Divertit i educatiu, però el millor és que ho proveu...




EXPLORANT LA MENORC@ PREHISTÒRICA

Aquesta setmana començam el projecte col·laboratiu Explorant la Menorca prehistòrica. Hem d'investigar la prehistòria de la nostra illa i treballar unes activitats que ens proposa un arqueòleg egipci, Tariq Horeb. Tot açò ho aconseguirem treballant aquesta webquest:

SORTIDA A S'ALBUFERA DES GRAU

Aquestes fotos les hem fetes a s'albufera des Grau. Ha estat una sortida molt aprofitada: hem observat aus amb prismàtics i amb telescopi; també hem identificat diversos tipus de plantes a les dunes fixes i a les mòbils i moltes coses més que explicarem d'aquí a uns quants dies al blog d'Intercanvis Penedès-Menorca.

TIPUS DE ROQUES

Tipus de roques? Què és un mineral?
Aquesta presentació ho deixa bastant clar.

EL TEXT DESCRIPTIU

Aquest LIM, a més de treballar les característiques del text descriptiu, és un entretingut llibre multimèdia que ens duu a un futur no molt llunyà (2076). La Terra ha patit un accident termonuclear i està contaminada; el nivell de supervivència si ens hi quedem, és del 0 %...

Autor: Manuel Guerrero

S'ALBUFERA DES GRAU

La setmana que ve visitarem el Parc de S'albufera des Grau i, per aquest motiu, avui ha vingut una educadora ambiental del Parc, per realitzar l'activitat prèvia a la visita.
Ha passat un powerpoint per ajudar-nos a situar el Parc Natural on anirem d'excursió. Ens ha explicat perquè és necessari el Parc i també ens ha presentat algunes espècies de flora i fauna que es troben en aquest ecosistema.
Amb aquesta activitat del Jclic, podem aprendre algunes coses que ens aniran bé per conèixer una mica més l'ecosistema del nostra Albufera.
Clicau damunt la imatge i accedireu a l'activitat:

OPERACIONS AMB DECIMALS

Repasseu i practiqueu les operacions amb decimals clicant sobre la imatge.


CACERA DEL TRESOR DE GALILEO GALILEI

Aquesta quinzena treballarem la cacera del tresor de Galileo Galilei.
Ja fa 400 anys que Galileo va muntar un telescopi i mirà a través d'ell a la lluna...

DIA DELS REIS

Dia dels Reis i també... darrer dia de vacances. Demà començam un nou trimestre ple d'il·lusions, projectes, objectius i activitats. Així que ànims i a per feina!
Per cert, sabíeu que...?
..."Pels Reis, el dia creix i el fred neix".

ANY INTERNACIONAL DE L'ASTRONOMIA

Les Nacions Unides van declarar 2009 l'Any Internacional de l'Astronomia. La ressolució fou presentada per Itàlia, pàtria de Galileo Galilei, a qui podem considerar el "pare" de l'astronomia moderna. Galileo simbolitza la lluita per la llibertat en la investigació. Va obrir el camí per a la física-matemàtica i la física experimental dels segles posteriors.

SANT SILVESTRE ACABAT, L'ANY NOU HA COMENÇAT

M'agrada començar l'any amb alguna dita popular (gener 2008), encara que sé que "El refranyer, de vegades és mentider". No ens ho podem prendre tot al peu de la lletra, perquè tots notam que aquests dies hi ha una estoneta més de claror: "Per cap d'any, el dia s'allarga un pam" i... que la passa del bou és bastant més àmplia, no? "Per any nou, un pas de bou" .

A quina dita creiem? Precisament, aquesta és la gràcia de la saviesa popular: podem quedar-nos amb la que més ens convenci o ens convengui.Bé, esper que "Any comencem, any vegem".