TEST DE VELOCITAT LECTORA

La velocitat  no és el més important a l'hora de llegir, ens interessa comprendre el que llegim, però està clar que si duim un ritme lent, invertim més temps del necessari i també se'ns fa més pesat l'estudi. Aquest test té tres nivells de dificultat i ens ajuda a conèixer el nostre nivell de velocitat lectora.

JOC DE LA PREHISTÒRIA

Aquest  joc combina coneixements prehistòrics amb coneixements tecnològics...tota una proesa, no?

LA PREHISTÒRIA

La prehistòria és l'estudi de la vida de l'home des dels inicis fins a la invenció de l'escriptura. Aquest fet la converteix en un període molt interessant alhora que desconegut, ja que tot el que sabem s'ha deduït de les investigacions i estudis d'arqueòlegs, antropòlegs i científics en general. Aquí tenim un vídeo i un parell de webs interactives per aprendre més sobre aquesta etapa.


LLEGIM PROU?

Avui és Sant Jordi i és un bon dia per fer-nos algunes preguntes: Llegim prou? Per què llegim menys que abans? Trobam llibres que ens agradin?  
Aquest vídeo és el resultat d'enquestar a alumnes de 6è  de Primària i ESO:

EL DIA DE LA TERRA

Avui es celebra el Dia Mundial de la Terra per recordar-nos la importància de conservar els recursos naturals del planeta on vivim.  Hi ha moltes maneres de cooperar. Per començar, no hem d'oblidar la importància d'utilitar energies renovables, enlloc d'utilitzar energia fòssil o contaminant.

TALLER D'AROMES

Avui hem fet un taller molt entretingut i ...aromàtic. El taller d'aromes consisteix en aprendre a identificar diferents plantes aromàtiques autòctones de Menorca.  Després hem elaborat Aigua de colònia de tomaní i Crema de mans de camamil·la.
Aquí teniu les receptes:
AIGUA DE COLÒNIA DE TOMANÍ 
  • 180 ml d'alcohol
  • 90 ml d'aigua de roses
  • 22 gotes d'essència de tomaní
CREMA DE MANS DE CAMAMIL·LA
  • 250 ml d'oli macerat amb camamil·la.
  • 63g de cera d'abella en pols.

AIGUA VIRTUAL

Si ens diuen que quan menjam una poma estam consumint 70 litres d'aigua, pensarem que ens estan prenent el pèl, però no és així.  Ens estan parlant d'aigua virtual. 
L'aigua virtual és un concepte que significa la quantitat d'aigua necessària per obtenir un producte.
Tal com se'ns explica a l'Aquapedia, la producció de qualsevol cosa, des d'una poma fins un cotxe, implica l'ús d'una determinada quantitat d'aigua; sovint molta i mal empleada. Les imatges següents ens ajuden a fer-nos una idea:

MESURAR LA LONGITUD

Clicant les imatges accedirem a dues webs on podem practicar les mesures de longitud.

MIL CIUTATS, MIL VIDES

Avui es celebra el dia mundial de la salut. Enguany, el lema és Mil ciutats, mil videsEl motiu d'aquest lema és compaginar Urbanisme i Salut. La vida a les ciutats pot arribar a ser perjudicial  per a la salut. Aquest vídeo ens dóna una idea de perquè.

FEM DICTATS

Aquí tenim una proposta amb 12 dictats per a 5è i 12 per a 6è. Primer hi ha que llegir el text, intentant "fotografiar" aquelles paraules  que ens costen més.  Després ja es pot començar a escriure, fent pausa cada vegada que sigui necessari.

POEMES I HAIKÚS

El taller de poesia de la classe de Llengua Castellana ha sigut molt enriquidor. En un principi semblava difícil, però aquesta selecció de poemes  i haikús de 5èB, demostren que TOTS/ES som capaços d'escriure poesia, només hi ha que posar una mica de coneixement i moltes ganes...