POLISÈMIA, SINONÍMIA I ANTONÍMIA

Dues webs per repassar la polisèmia, sinonímia i antonímia.

CACERA DEL TRESOR SOBRE MIGUEL HERNÁNDEZ

Una cacera del tresor ben preparada i treballada és una eina fantàstica per aprendre.  És el que farem amb aquesta cacera sobre Miguel Hernández, creada per Lourdes Domènech.


EMPATX D'ANGLES?

La web ens proporciona una gran varietat d'activitats online per a treballar els angles: mesura, suma, resta, sistema sexagesimal.  Aquí en tenim abastament per agafar un empatx...sense cruspirse'n cap!

MIGUEL HERNÁNDEZ

La biografia de Miguel Hernández és curta, però intensa (va morir als 32 anys).  Aquesta línia del temps ens mostra les diferents etapes de la seva vida. 


RECURSOS LITERARIS

Els recursos literaris són els diversos artificis lingüístics que utilitza un autor per fer més expressiu el contingut del seu missatge i per cridar l’atenció del lector. A la caixa d'arxius descarregables, hi trobareu un document amb els diferents recursos classificats en: fonètics, semàntics, morfològics i sintàctics.
Ens anirà molt bé conèixer-los per treballar la poesia, tant en castellà, con en català.

APRENDRE A APRENDRE

Tots necessitam aprendre a aprendre, ningú no neix ensenyat...
Aquest vídeo ens demostra que el primer que necessitem per aprendre és sentir curiositat; el següent, és no desanimar-se ni frustrar-se quan les coses no ens surten bé a la primera. 
I açò, com s'aconsegueix?
Amb ajuda, amb models, amb comprensió, amb ànims de les persones que ens acompanyen en l'aprenentatge, amb ganes de seguir aprenent.  Si volem, podem.

POLISÈMIA DIVERTIDA

Ja sabem que la polisèmia és la Propietat per la qual una unitat lèxica té més d’un significat
Aquestes vinyetes  d'Alberto Montt són divertides, alhora que ens deixen ben clar que una mateixa paraula pot tenir més d'un significat:
cataractes, corda, càlculs...

PRACTIQUEM ELS CRITERIS DE DIVISIBILITAT

La pràctica és bàsica per aconseguir fluïdesa a l'hora de cercar els divisors d'un nombre.  Aquestes webs ens poden ajudar:
 

TEMPS LLIURE I OCI SALUDABLE


Aquesta web del Ministeri d'Educació ens parla de com els estudiants poden aprofitar de manera saludable el temps d'oci: exercici físic, televisió, mòbil, activitats a l'aire lliure, l'ordinador, vídeojocs... 
També ofereix activitats per reflexionar sobre l'ús i/o aprofitament que se'n fa de totes aquestes activitats.

LYRICS TRAINING

Lyrics training és una manera divertida de millorar la comprensió de l'anglès a través de les cançons. A Racó Tic ens expliquen com jugar-hi:
Les cançons estan classificades per dificultat i per variant de l’anglès (britànic, nord-americà o canadenc). Escollim una cançó i ens presenta el seu vídeo (tret de Youtube) amb els subtítols amb espais per omplir. Hi ha tres graus de dificultat segons la proporció de paraules que ens amaga. Si no encertem o som lents, el vídeo s’atura fins que entrem la paraula correcte.
També podem seguir la lletra en anglès i la seva traducció al català o al castellà. 
Clicant la imatge accedireu al vídeo de la cançó Bad Romance de Lady Gaga. Proveu-lo! és divertit i, a més, ens ajuda a millorar l'anglès.

INVESTIGANT SANTIAGO RAMÓN Y CAJAL

    Aquestes setmanes treballam el reportatge, text informatiu que sabem diferenciar de la notícia perquè està més ampliat i pot estar deslligat de l'actualitat del moment.  Així mateix, pretén subratllar les circumstàncies i l'ambient que  emmarquen un fet.  
    Nosaltres investigarem Santiago Ramón y Cajal,  personatge sobre el qual es pot fer un bon reportatge, però primer, és imprescindible documentar-nos. 
    El vídeo que tenim a continuació ens mostra la infància i adolescència de Ramón y Cajal; és part d'una sèrie  que va emetre RTVE. Clicant aquí podeu accedir a la resta de capítols.

    PAPIROFLÈXIA

    Segons el diccionari, la papiroflèxia és la "Tècnica de construcció d’objectes decoratius en paper plegat sense tallar, enganxar ni afegir cap element".   
    Un dels tallers d'aquest curs està dedicat a treballar-la, però el que no sabíem és que pot servir per crear un món millor...