L'ÈPOCA DELS DESCOBRIMENTS

L'any 1492 va marcar l'inici de l'Edat Moderna. Els avenços tecnològics (com la brúixola o l'astrolabi)  permeteren millorar la navegació i així començà l'època dels descobriments.

EL VERB

El verb és el nucli del Sintagma Verbal, el que ens informa de  quan es produeix l'acció de l'oració i de qui la du a terme. 
Viaje en el tiempo treballa tot el relacionat amb el verb i té un bon grapat d'activitats per reforçar-ne els coneixements.
Està en castellà, però és igualment útil per al català.

TINTÍN I LA CIÈNCIA

Aquests dies estem treballant els textos de ciència-ficció i hem après que és un gènere de ficció molt ampli on els relats sovint ens presenten l'impacte d'avenços científics i tecnològics, presents o futurs, sobre la societat o els individus, acompanyat d'aventures i de situacions emocionants i increïbles.  El més curiós és que alguns relats s'han convertit en realitat, com per exemple: "De la Terra a la Lluna" de Jules Verne.
El mateix passa amb algunes històries de Tintín. A l'Edu3.Cat ens ofereixen aquest vídeo que ho demostra:







VUIT SEGLES DE RECONQUESTA

La Reconquesta és un període llarg i una mica complicat d'estudiar, perquè hi molts esdeveniments, dates i noms per recordar. Aquest vídeo ens explica aquest vuit segles d'història compresos dins l'Edat Mitjana.

MENORCA, DELS TALAIOTS ALS ANGLESOS

Aquest vídeo resumeix en 5 minuts uns 3000 anys de la història de Menorca. És breu, però molt interessant.  


Font: HistoTube
HistoTube és un projecte que té com a objectiu posar a l'abast de docents, alumnes i interessats per la història i el patrimoni una sel·lecció dels vídeos sobre aquesta temàtica que es poden trobar a la xarxa.

HISTÒRIES AMB HISTÒRIA

La web Historias con Historia  és un espai que intenta mostrar-nos la història d'una manera més divertida i entretinguda. Ens conta relats, curiositats i mites de la humanitat. Ens vindrà molt bé aquest trimestre!


La imatge és de Milo Manara

MATEMÀTIQUES ENTRETINGUDES

El professor Claudi Alsina ha escrit el llibre "Vitaminas matemáticas";  és molt entretingut, ens fa veure la importància i presència de les matemàtiques a les nostres vides. Respon a preguntes com:
  • Per què el dia té 24 hores?
  • Quin és el primer nombre que aprenem?
  • Per què hi ha tants calendaris com civilitzacions?
  • i moltes més....
El llibre es troba a Google Books, així que ja li podeu donar una ullada:



Font: Aulablog

2011, ANY INTERNACIONAL DELS BOSCOS I DE LA QUÍMICA

Avui comença un any nou, que ja des del començament ve carregat de bones intencions i commemoracions. El 2011 és l'any internacional dels boscos i l'any internacional de la química
Boscos i química...quines coses tan diferents! i alhora tan imprescindibles per a la humanitat.  Els boscos poden contribuir al desenvolupament sostenible, a erradicar la pobresa, gràcies  als beneficics econòmics i ambientals que proporcionen. L'any internacional resultarà útil per prendre consciència de tot això, perquè cada any desapareixen més de 13 milions d'hectàrees de boscos en tot el món, és a dir, una àrea equivalent a una quarta part de la península Ibèrica.
Segons la UNESCO, la química desenvoluparà un paper molt important en el desenvolupament de fonts d'energia alternatives i en l'alimentació  de la població mundial.
La química es troba a tots els àmbits de la nostra vida.  A la salut (els medicaments, o la potabilització de l'aigua), l'alimentació (els conservants, colorants...), la indústria tèxtil (la roba), les noves tecnologies, l'art (els quadres, la restauració), la llar ( els productes de neteja, detergents, recipients)...per tot arreu.