LA HISTÒRIA D'IQBAL CAMPS

Ja duim un temps investigant i treballant les rondalles, per açò la proposta d'Iqbal Camps ens encanta. Gràcies a ell, participarem en un projecte col·laboratiu entre escoles, cosa que ens fa molta il·lusió. Aquí teniu el vídeo on ens conta la seva atzarosa vida i ens fa  una interessant proposta:


Clicant sobre la imatge, accedireu al blog col·lectiu del projecte, on ens anem presentant els grups que volem ajudar-lo. 

MAPES MENTALS,...PER A QUÈ?


A classe treballem bastant amb els mapes mentals, però...per què els feim? Com ens ajuden? Quines eines podem utilitzar per fer-los? 

Aquest curs bàsic, fet per Pedro J. Pérez ens dóna totes les respostes.

Aquí tenim uns quants d'enllaços als vídeos més útils per a nosaltres:
Què són?
Per a què serveixen? 
Com s'elaboren?    Vídeo1     Vídeo2
Eines digitals per fer-ne

ES PINARET

Avui hem visitat Es Pinaret; allà hem fet  una activitat de reconeixement de plantes que ens ha servit per posar en pràctica el que hem estudiat a Medi.  També hem après a fer aigua de colònia de romaní.
En Bep ha penjat  les proporcions per fer aquest perfum al blog d'Es Pinaret.




LA TERRA

Clicant la imatge accedim a una web que conté tots els conceptes del tema que comencem a investigar a Medi.

TALLER DE CONTES

Aquesta web treballa els contes  emprant diferents tècniques/estratègies:
1. El binomi fantàstic (de Gianni Rodari)
2. Paraules clau
3. El personatge secret
4. Les convencions del conte
Ens anirà molt bé per a l'àrea de llengua castellana, on hem començat  a investigar l'estructura dels contes.

REPÀS DEL REGNE DE LES PLANTES

Aquí podem repassar i trobar informació sobre: la classificació de les plantes, com s'alimenten, com respiren i la importància que tenen per a la resta dels éssers vius.

DIFTONGS

Encara que practiquem bastant amb els diftongs, se'ns fa necessari tenir la teoria clara per poder-la aplicar bé.
Aquesta presentació fa un repàs molt complet. A partir de la diapositiva 6 parla de sinalefa, elisió i dièresi, però per a nosaltres és suficient arribar fins a la diapositiva 5.

 

DRET A LA IGUALTAT

Aquest SceneMob s'ha fet per a commemorar el 40è aniversari d'ECOM.  El seu objectiu és promoure la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat física.
A ciutadania hem parlat dels drets humans i de la importància de potenciar la igualtat entre les persones, sigui quina sigui la seva raça, religió, nacionalitat, aspecte físic... les paraules de la cançó de Macaco ho resumeixen tot:

..."somos una marea de gente, todos diferentes remando al mismo compás"...


APRENEM A EVITAR I A RESOLDRE PROBLEMES

A tutoria solem xerrar i debatre situacions de conflicte que sorgeixen en el pati, passadissos o fins i tot dins la mateixa classe. Normalment, solem arribar a un consens sobre el que s'ha de fer quan ens hi trobem, però no sempre resulta fàcil dur-ho a la pràctica.
Aquesta activitat tipifica alguns d'aquests conflictes i l'actuació més correcta per a resoldre'ls.

EXPRESSA'T!

Expressa't!  és el blog on s'aniran penjant els programes de ràdio que fem a 3r cicle. Esperam millorar l'expressió oral i al mateix temps, proporcionar informació de les nostres coses.  
Ja podeu escoltar el primer programa!



AJUDES PER A TREBALLAR A CASA

Els miniportàtils que tenim a l'escola duen incorporat l'OpenOffice. Quan volem acabar alguna tasca a ca nostra, ens trobem amb el problema de que molts de nosaltres no tenim instal·lat l'OpenOffice, sinó el Word, de Microsoft. 
Tenim dues opcions:
  • instal·lar l'OpenOffice 
  • desar els documents en format *.doc. 
Aquest minitutorial ens recorda com fer-ho:





També treballam activitats fetes amb Notebook, per a la PDI. Quan les feim individualment, als nostres ordinadors, podem desar-les i així tenim l'opció  de poder repassar a casa el que hem fet. 
En cas de no tenir el programa Notebook a l'ordinador de casa, hi ha l'opció d'emprar el Notebook Express, però necessitem connexió a internet i, de vegades li costa el carregar. L'altra opció és desar l'activitat en format pdf. 
Prova-ho, és molt pràctic!